Nationale Molendagen bij De Thornsche Molen

Nationale Molendagen bij De Thornsche Molen

 Op 14 en 15 mei van 10.00 tot 17.00 uur

Dit jaar worden er weer de Nationale Molendagen gehouden en De Thornsche Molen is natuurlijk weer van de partij en wel op zaterdag 14 mei en zondag 15 mei van 10.00 tot 17.00 uur.

Natuurlijk zijn onze vrijwillige molenaars ook aanwezig en zij zorgen ervoor dat de molen draait en graag geven ze uitleg en eventueel een rondleiding voor degenen die geïnteresseerd zijn.

Dit jaar worden er nog meer activiteiten georganiseerd om het geheel nog feestelijker te maken want 2019 was de laatste keer dat deze dagen georganiseerd werden.

We hebben als thema “Oude Ambachten” gekozen met mandenmakers Kees van Kuppeveld en Johannes de Bennemaker op zondag, beide dagen wordt er met klei gewerkt, Wilbert Verriet scheert elk uur een schaap en er wordt zaterdag balkenbrij gemaakt.

Daarnaast is er in het restaurant de expositie over de vogels in de Ooijpolder en draait er continue een presentatie over de geschiedenis van De Thornsche Molen.

Ook boerderijwinkel & camping De Hazelaarshof uit Kekerdom heeft een kraam gedurende beide dagen en op zondagmorgen staat Larger Than Life met handboogschieten.

Ook onze nieuwe buurman beeldend kunstenaar Bart Elfrink houdt zaterdag een workshop vogels schilderen in zijn Galerie Unita die iedereen beide dagen mag bezoeken.

Om het geheel muzikaal te omlijsten komt zondagmiddag “Ök Woarum Nie” met hun trekharmonica’s om liedjes van vroeger te vertolken.

De Stichting Thornsche Molen staat ook met een kraam waar, naast een mogelijkheid voor een donatie, er ook een aantal items te koop zijn met o.a. meel van de molen, het boek “Uit de as herrezen” en mini kunstwerken van Anne Thoss. Alle inkomsten komen ten goede van het onderhoud van de molen. Voor de kinderen hebben wij een kleine verassing, zolang de voorraad strekt.

En natuurlijk is het restaurant ook open voor een hapje en/of een drankje en staat er speciaal een molenpannenkoek voor de kinderen op het menu.

Tot 14 of 15 mei.

Bestuur Stichting De Thornsche Molen